abatoarele din romania au in magazinele de retail o piata in crestere pentru vanzarea carnii de porc romanesc ministrul agriculturii 6943a31104ec3

Cererea pentru carnea de porc românească în magazinele de retail crește, afirmă ministrul Agriculturii

Moderator
3 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Cererea pentru carnea de porc românească în creștere

Ministrul Agriculturii a anunțat o creștere a cererii pentru carnea de porc românească în magazinele de retail, subliniind importanța integrării producției autohtone în lanțul agroalimentar. Florin Barbu a solicitat marilor rețele comerciale să ofere mai multă carne românească, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Vizita la Abatorul Periș

În cadrul unei vizite recente la abatorul Periș, Barbu a evidențiat faptul că abatoarele românești au o piață în creștere pentru vânzarea cărnii de porc. Abatorul Periș, cel mai mare cu capital românesc, a investit peste 15 milioane de euro în modernizare și dezvoltare, având capacitatea de a procesa carne din producția locală.

Importanța procesării locale

Vizita ministrului a inclus un tur al facilităților de procesare și discuții despre rolul procesării locale în asigurarea accesului constant al consumatorilor la carne de porc românească. S-a discutat despre nevoia de predictibilitate în cadrul reglementărilor pentru a asigura prezența constantă a produsului românesc pe rafturi.

Direcții de sprijin pentru industria agroalimentară

Barbu a menționat planurile Ministerului Agriculturii de a sprijini fermele autohtone și de a dezvolta capacitățile de procesare din România. Prin programele de ajutor de stat și fonduri europene, ministerul a ajutat sectorul porcin și avicol în peste 90 de ferme. Se vizează continuarea acestor inițiative și după 2026.

Publicitate
Ad Image

Colaborarea în industria alimentară

Directorul general al Abatorului Periș, Bogdan Magheru, a subliniat importanța stabilității cadrului de reglementare pentru o planificare eficientă. De asemenea, directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a confirmat că abatorul respectă toate normele Uniunii Europene, asigurând siguranța sanitară a produselor.

Viitorul Abatorului Periș

Abatorul Periș își propune consolidarea parteneriatelor cu fermierii români și investiții continue în procesare pentru a menține un nivel ridicat de producție locală. Grupul Periș, care include Abatorul Periș și alți procesatori, operează anual cu o capacitate de aproximativ 500.000 de capete și procesează circa 50.000 de tone de carne.

Concluzie

Cresterea cererii pentru carnea de porc românească, susținută de investițiile în abatoare și de colaborarea între fermieri și autorități, ar putea transforma România într-un jucător important în industria agroalimentară din sud-estul Europei.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *