ministerul agriculturii a finalizat platile catre producatorii din sere si solarii 300 de milioane de lei pentru legumele romanesti 69268a9ab8fd7

Ministerul Agriculturii a încheiat plățile pentru fermierii din sere și solarii, alocând 300 de milioane de lei pentru susținerea legumelor autohtone

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Finalizarea plăților pentru fermierii din sere și solarii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat marți seară finalizarea plăților pentru programul de legume cultivate în spații protejate, respectiv sere și solarii. În total, pentru anul 2025, a fost virată fermierilor suma de 271,2 milioane de lei, cea mai mare alocare din ultimii ani pentru acest sector.

Sprijin pentru fermieri

Un număr de 16.638 de fermieri beneficiază de sprijin pentru o suprafață de 3.617 hectare de spații protejate. Ministrul Barbu a subliniat importanța acestui program pentru competitivitatea fermierilor români, menționând că astfel se reduce dependența de samsari și importuri, contribuind, în același timp, la creșterea securității alimentare în comunitățile locale.

Evoluția sprijinului financiar în ultimii ani

Ministerul Agriculturii a prezentat și evoluția sprijinului și a suprafețelor cultivate în ultimii ani:

  • 2022: 15.290 beneficiari, 68,2 milioane lei, 1.529 ha
  • 2023 – ciclul I: 19.076 beneficiari, 94,4 milioane lei, 1.907,6 ha
  • 2023 – ciclul II: 17.319 beneficiari, 86,1 milioane lei, 1.731,9 ha
  • 2025: 16.638 beneficiari, 271,2 milioane lei, 3.617 ha

Plățile și beneficiarii

Fondurile au fost virate în conturile direcțiilor agricole județene, urmând ca acestea să efectueze plățile către beneficiari până la data de 30 noiembrie 2025. Programul vizează susținerea culturilor de legume cultivate în sere, solarii și alte structuri protejate, având un rol esențial în stabilitatea aprovizionării și în reducerea dependenței de importuri.

Publicitate
Ad Image

Acest program reprezintă un pas important în sprijinirea agriculturii românești, având potențialul de a îmbunătăți competitivitatea fermierilor locali și de a asigura o mai bună aprovizionare a pieței interne cu legume autohtone.

Distribuie acest articol
Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *